Over hardlopen, fit blijven en een gezellig praatje

Over hardlopen op maandagavond, fit blijven en een gezellig praatje

 

Maandagavond, 19.30 uur, daar staan ze dan! Een mooie groep sportieve en enthousiaste dames en heren. Klaar voor de wekelijkse training!! Doe je mee?!

 

Gekleed in Gemzenblauw, een comfortabele joggingbroek of een echt ‘hardlooppakkie’ is iedereen weer klaar om een uurtje lekker buiten sportief bezig te zijn. Ieder op zijn eigen tempo, ieder met z’n eigen doel. Iedereen doet wat bij hem/haar past. Dat past jou toch ook?!

 

Uiteraard wordt er gestart met de warming-up. Toch even de spieren warm maken en voorbereiden op deze hardlooptraining. Daarna doen we gezamenlijk ‘loopscholing’, je bent immers nooit te oud om te leren. Handige tips en oefeningen om sneller, sterker en beter te worden. Die tips wil jij toch ook niet missen?!

 

Aansluitend starten we met ‘de kern’ van het programma. Onze gemotiveerde trainer Mirjam legt het schema van deze training duidelijk uit. Een aantal lopers geven elkaar een ‘high-five’ omdat zij van plan zijn een snelle tijd neer te zetten. Anderen zoeken vanavond geen bewuste uitdaging, zij hebben dit weekend meegedaan aan een loopevenement. Weer anderen doen het vanavond kalmpjes aan, om welke reden dan ook. Eén groep, diverse niveaus. Doe je mee?

 

De klok nadert 20.30 uur… tijd om af te ronden. Even op een lekker tempo uitlopen, de spieren te rekken en je warme jas weer aan te trekken. Loper A vertelt nog even dat hij binnenkort zijn eerste halve marathon gaat lopen, loper B en C hebben een leuk gesprek over kinderen en een lege snoeppot. Loper D gaat alvast het clubhuis in voor een warme douche. Lopers E en F wensen iedereen nog een fijne avond en stappen samen in de auto op weg naar huis.

 

Yeah!! Wat een sportieve en leuke loopavond! Wanneer doe jij mee?

 

Enthousiast geworden? Op maandagavond om 19.30 uur ben je van harte welkom op de Lammert Dijkslag Atletiekbaan om een keertje mee te doen. In de winterperiode trainen we op de atletiekbaan, in de zomerperiode verzamelen we eind Wezeweg en trainen we ergens op de hei of in het bos. Tot snel!